WIJ ZIJN NANCY VAN HAM & MADELON VAN HAAGEN

en wij stellen ons graag aan je voor.

Nancy van Ham - Psychosomatische oefentherapeutNANCY

In 1997 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut-Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam. Sinds 2001 werk ik met veel plezier in de praktijk aan de Bergeonstraat in Heiloo. Ik woon samen met mijn man en onze 2 leuke puberkinderen in Grootebroek.

De relatie tussen lichaam en geest heeft me altijd geboeid. Een lichamelijke klacht gaat vaak gepaard met een onderliggend probleem, het altijd maar doorgaan bijvoorbeeld of het niet goed kunnen uitspreken van dingen die je dwars zitten. Niet voor niets bestaan de  metaforen: teveel op de nek hebben, ergens de schouders onder zetten of je in bochten moeten wringen of ermee in je maag zitten. De lichamelijke klacht kon ik behandelen, maar ik had niet voldoende tools om mensen te begeleiden in het anders omgaan met het achterliggende probleem. Dat was dan ook de reden dat ik me verder ben gaan specialiseren in psychosomatische klachten. In 2014 heb ik de opleiding tot psychosomatisch oefentherapeut afgerond, een specialisatie naar mij hart!

Ik begeleid in het geven van inzichten in de lichamelijke spanningsklachten en help mensen zichzelf beter te begrijpen. Dit gebeurt via gesprekken en via bewustwordingsoefeningen waarbij er veel aandacht is voor lichaamssignalen en voor gevoel. Ik vind het dan ook erg belangrijk dat mensen zich veilig en vertrouwd voelen om hun verhaal te vertellen en zichzelf te laten zien. Ik help mensen graag verder in het stappen zetten om weer te kunnen ontspannen, in hun kracht te komen en een nieuw evenwicht te bereiken.

MADELON

Na de middelbare school heb ik eerst de Academie voor Lichamelijke Opvoeding gedaan en aansluitend de Mensendieck-opleiding, beiden in Amsterdam. Sindsdien heb ik de nodige werkervaring en vooral ook veel levenservaring opgedaan. Ook ben ik in die tijd moeder geworden van twee geweldige jongens.

Door de jaren heen ben ik steeds beter gaan zien dat alles en iedereen voortdurend ‘in beweging’ is. Het is boeiend om te zien dat je je steeds opnieuw moet aanpassen aan alles wat er op je pad komt. Als dat goed gaat is dat natuurlijk heel mooi, dan is er geen probleem. Soms gebeurt het ook dat het je, om wat voor reden dan ook, minder goed lukt om er goed mee om te gaan. Je raakt uit balans en dat kan leiden tot allerlei klachten. Dat zag ik vaak tijdens mijn werk als oefentherapeut en dat heb ik ook zelf mogen ervaren.

Mijn interesse voor psychosomatische klachten werd hierdoor steeds groter, waardoor ik besloot om de opleiding psychosomatische oefentherapie te gaan doen. Deze heb ik in 2020 afgerond en ik ben er blij mee.

Ik ben blij met de manier waarop ik je kan helpen meer inzicht te krijgen in wat het echte, onderliggende probleem is, wat voor gedachten je daarover hebt, hoe je je daarbij voelt en hoe je ermee omgaat. Vaak is het de combinatie van factoren die je klachten uitlokt of in stand houdt. Deze bewustwording in voelen en uitspreken is zo waardevol en zo’n mooie ingang voor oefeningen waarmee je kunt leren hoe je hier beter mee om kunt gaan.

Wij hebben een mooi beroep!