THERAPEUTISCHE GESPREKKEN

Bij psychosomatische klachten is er vrijwel altijd sprake van een onderliggend probleem.
Therapeutische gesprekken hebben als doel dit probleem helder te krijgen, te verwerken, indien mogelijk op te lossen of beter te hanteren.

Je krijgt inzicht in je probleem, in hoe je daarover denkt, wat je daarbij voelt en hoe je ermee omgaat. Door hierover in gesprek te gaan, geef je woorden aan je gedachten en emoties en wordt je je bewust van hoe het één het ander beïnvloedt
Je wordt je bewust van wat er eigenlijk gebeurt en hoe dat voor je is, hoe je daarop reageert. Dit inzicht stelt je in staat om te onderzoeken of je er anders, voor jou beter, mee om kunt gaan.

Wij maken hiervoor onder andere gebruik van cognitief-gedragsmatige interventies zoals RET en ACT. Cognitieve gedragstherapie is vooral gericht op het hier en nu. Door middel van oefeningen leer je om op een andere, op een meer helpende manier te denken. Als je je meer bewust bent geworden van de invloed van je gedachten op je emoties en op je gedrag en je bent in staat om dit te veranderen, krijg je meer grip op jezelf waardoor je meer rust ervaart en bewuster keuzes kunt maken.