THERAPEUTISCH LICHAAMSWERK

De meeste mensen willen liever niet gehinderd worden door pijn of een ongemakkelijk gevoel. We hebben de neiging om deze klachten te negeren en om door te gaan met onze dagelijkse bezigheden.

Het onderdrukken van deze lichaamssignalen is meestal een kortetermijnoplossing. Op de lange termijn lost dit natuurlijk niets op. Je wordt steeds minder gevoelig voor de signalen van je lichaam en je bent steeds meer geneigd om over je grenzen te gaan. Tot het moment dat overbelasting, een life event of de stapeling van dagelijkse zorgen de grens van je veerkracht overschrijdt. Je bent uit balans en je krijgt klachten waar je niet meer omheen kunt.

Therapeutisch lichaamswerk heeft als doel dat je je lichaam en lichaamssignalen beter leert kennen en herkennen. Hierdoor neemt het vertrouwen in je lichaam toe en ben je beter in staat om naar je lichaam te luisteren.

Je krijgt oefeningen die naast het bewust worden van je lichaam en lichaamssignalen ook gericht zijn op ontspanning, zodat je weer tot rust kunt komen.

Ik maak daarbij onder andere gebruik van ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, Ki, aandachtsoefeningen, ervaringsoefeningen, expressie-oefeningen, focusoefeningen, mindfulness en hartcoherentie.

Welke oefeningen ik gebruik is afhankelijk van je hulpvraag en van wat je nodig hebt.