Mindfulness betekent letterlijk aandachtigheid of opmerkzaamheid; met aandacht aanwezig zijn.

Het is de tegenhanger van: ‘op de automatische piloot dingen doen’. Ons denken is vaak meer bezig met wat is geweest of wat nog gaat komen, dan met de situatie waarin we nu zijn.

Onze gedachten roepen gevoelens op en bepalen ons gedrag, zonder dat we dat willen of weten. We herhalen onszelf. We kunnen ons gespannen voelen en we piekeren ons suf, maar vaak leidt het nergens toe. Het is verbazingwekkend om te ontdekken hoeveel macht we aan onze gedachten toekennen. Ze kunnen ons gek maken, en dat gebeurt ook vaak

Je leert aanwezig te zijn bij alles wat zich in het huidige moment aandient: onrust, pijn, spanning, ontspanning, vermoeidheid, boosheid, blijdschap enz. Door niet meteen in de actie te schieten, maar te blijven zitten, geef je jezelf de kans om je gedachten, je gevoelens en de sensaties in je lichaam beter te leren kennen. Door aandacht word je bewust van je automatismen, je ingesleten sporen, je herhaling van gedrag. Vanuit deze bewustwording kun je kiezen: in welke gedachte investeer je en welke laat je met rust. Je bent niet langer slaaf meer van je eigen denken, voelen en doen. Daarmee creëer je vrijheid, rust en ontspanning.

Voor wie

De mindfulness therapie is geschikt….

  • voor iedereen die behoefte heeft aan meer innerlijke rust, tevredenheid en een goede energie
  • voor iedereen die zich in een druk leven beter staande wil houden.
  • voor iedereen die kampt met stressgerelateerde klachten zoals spanning angst, het gevoel geleefd te worden, burnout, depressieve klachten piekeren, vermoeidheid, chronische pijn en slaapproblemen.
  • voor iedereen die wil leren om meer te genieten van het leven en het hier en nu.