DEPRESSIEVE STEMMING IN COMBINATIE MET LICHAMELIJKE KLACHTEN

Onder depressieve klachten verstaan we een sombere stemming of depressieve gevoelens.
Deze klachten zijn vaak van kortdurende en voorbijgaande aard en kunnen een reactie zijn op een teleurstelling of een verlies.
Vaak zijn de klachten gekoppeld aan problemen of zorgen op belangrijke levensgebieden. Denk daarbij aan problemen binnen je gezin, werk, in relaties of zorgen over je gezondheid.

Gelukkig zijn de meeste mensen na een half jaar van deze klachten hersteld.

Lichamelijke klachten

Depressieve klachten kunnen gepaard gaan met lichamelijke klachten. Veel voorkomende klachten zijn  vermoeidheid, slaapproblemen, hoofdpijn, pijn in spieren of gewrichten, een drukkend gevoel op je borst of hartkloppingen. Vaak worden deze klachten veroorzaakt door je emotionele gevoel van onbehagen. Meestal zijn de lichamelijke klachten al langere tijd aanwezig voor je je bewust bent dat depressieve klachten daar de oorzaak van zijn.

Herstel

Naast de adviezen van je huisarts, kan een psychosomatisch oefentherapeut bijdragen aan het herstel van je klachten. De therapie is gericht op een combinatie van inzicht gevende gesprekken, cognitief-gedragsmatige interventies, structurering en activering en op ademhalings-en ontspanningsmethoden.
Je bewust worden van de samenhang tussen je lichamelijke klachten en hoe je je voelt en jezelf lichamelijk beter voelen, zal je herstel bevorderen.

Neem gerust contact op om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen.