Wie ben ik

Mijn naam is Nancy van Ham. Ik ben na de Havo oefentherapie-Mensendieck gaan studeren in Amsterdam. Sinds 2001 werk ik met veel plezier samen met 2 collega’s in de praktijk Mensendieck-Heiloo. Ik heb de nodige ervaringen opgedaan in het begeleiden van mensen met lichamelijke klachten.

Nancy van Ham - Psychosomatische oefentherapeutMijn interesse is echter altijd uitgegaan naar psychosomatische klachten. Wat me boeit is de persoon, het verhaal achter de klacht. Hoe gaat iemand met zijn klachten om? Wat voor rol speelt de klacht in iemands leven? Wat blokkeert iemand? Wat beweegt iemand? Daarom heb ik in 2012 besloten de 2-jarige post HBO opleiding tot psychosomatisch therapeut te gaan volgen. In 2014 heb ik deze opleiding afgerond en ben ik ontzettend blij met deze specialisatie!

Ik begeleid in het geven van inzichten in de lichamelijke spanningsklachten en help mensen zichzelf beter te begrijpen. Dit gebeurt via gesprekken en via bewustwordingsoefeningen waarbij er veel aandacht is voor lichaamssignalen en voor gevoel. Ik vind het daarom belangrijk dat iemand zich veilig en vertrouwd voelt om zichzelf te laten zien en zijn verhaal te vertellen. Ik help mensen graag om stappen te zetten en weer in hun kracht te komen om een nieuw evenwicht te bereiken.